Home O projektu Doniraj
O projektu

Projekat izrade mobilne aplikacije "Kviz BiH", dostupne putem android i iOS platforme, pokrenut je s ciljem edukacije djece i mladih, u Bosni i Hercegovini i dijaspori.
Projektom se mladima u BiH i dijaspori nudi mogućnost kvalitetnog ispunjavanja slobodnog vremena te usvajanja novog, ili obnavaljanja postojećeg, znanja o Bosni i Hercegovini. Naravno, projekt, s obzirom na njegovu dostupnost, ne isključuje ni osobe srednje ili starije životne dobi koje kroz kreativan način mogu provjeriti svoje znanje o domovini BiH.

Korisnik nakon što preuzme aplikaciju sa Google Play ili Apple storea ima na raspolaganju 10 nivoa sa po 15 pitanja. Baza pitanja u prvoj fazi projekta sadrži više od 1000 pitanja i softver korisniku putem “random“ opcije nudi različita pitanja tokom korištenja aplikacije.
Aplikacija omogućuje da korisnici putem opcije "Pošalji pitanje" uzmu učešće u kreiranju nove baze pitanja i na taj način doprinesu razvoju projekta.
Autor projekta je Amel Duranović, magistar komunikologije koji živi i radi u Sarajevu. Projekat je realiziran posredstvom Asocijacije "Društvo za razvoj, promociju i primjene naprednih tehnologija" Sarajevo.
Zahvalnost dugujemo donatorima koji su svojim sredstvima ili uslugama podržali razvoj ovog projekta: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Senigor d.o.o. Sarajevo, Car Care Center Sarajevo, Madi d.o.o. Tešanj, Općina Bužim, BH Future Foundation, ABI d.o.o. Bužim i Hotel Hollywood Ilidža.

Predstavljanje androdid aplikacije "Kviz BiH" te web stranice http://kvizbih.ba/ planirano je za kraj decembra 2017. godine (27.12.2017.), dok je prezentacija aplikacije za iOS platformu planirana u prvom kvartalu 2017. godine o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Zaigrajmo kviz!